Dåliga nyheter Sony?

MUGGIGA BAGUETTEFIKET. Spekulationerna, protesterna och ryktena har vi hört i över ett år. Filmen är det ingen som har sett. Åtminstone inte utanför Sonys dörrar. Naturligtvis är det Da Vinci-koden jag känner mig nödd och tvungen att reflektera över. Filmbolaget är så hemlighetsfullt kring filmen att inte ens de amerikanska filmjournalisterna har fått se koden före premiären i Cannes, som annars är brukligt med stora releaser.

Premiärfesten, som hålls ikväll, är naturligtvis förberedd till vansinne. På stranden i Cannes har man rest ett tält i pyramidform där de med rätt inbjudan i handen kan mingla med stjärnorna (ja, ja så kul är det INTE). På tal om stjärnorna så åker dom tåg till Cannes. Eurostar försöker nämligen sätta världsrekord med den längsta internationella tågresan – från London till Cannes.

Men hur är det med hemliga filmen, varför har den inte visats i förväg? Är det ännu ett sätt att stärka myten kring Da Vinci-koden? Eller är det så att Sony vill behålla de dåliga nyheterna för sig själva så länge som möjligt, undrar AP:s Angela Doland i sin blogg.