Grånad gubbe hetaste tipset

NÅNSTANS PÅ METRON. Det är skillnad på folk och folk i Cannes. Det finns dom som är något och dom som inte är något. Fast riktigt så enkelt är det inte. Det finns grader i helvetet. Du kan vara en viktig person eller en mindre viktig. Mindre viktiga personer blir portade i dörren till presskonferenser med Pedro Almodovar. Viktiga personer går på fester med Sophie Marceau.

Pedro Almodovar Men så finns det naturligtvis smitvägar. Ett knep för att bli någon, är att börja diskutera något världsligt (som vädret) med en person som inte ser så mycket ut för världen. Lätt grånad gubbe i 50-årsåldern är ett hett tips. Efter en stund visar det sig att han är chef på Paramount pictures, och vips har du en inbjudan till kvällens hetaste party.

Ett annat, som en filmkritiker lärt mig, är att självsäkert hänga på någon som har inbjudan till evenemanget i fråga. Ofta glider du in på en räkmacka och kan ta del av en dignande drinkbuffé.