I don’t speak

PARIS. Efter Danielsson-bloggare har senaste tidens buzz kretsat kring alla Cannes-bloggare. Fastän festivalen är allt annat än slut har flera av dem gett upp i förtid. Ungefär som den franske bartendern på skandinaviska paviljongen för ett par festivaler sen.

Mest sörjer jag naturligtvis Philip Teir, från finländska Hufuvdstadsbladet. I hans rapporter har jag hänförts av odödliga citat som ”Oh my god! Samuel L. Jackson gick just förbi fönstret!” och hans intervju med Roger Ebert ”I don’t speak”. Hans filmklipp på Youtube går inte heller av för hackor.

BBC:s Darren Waters är också på hemväg. En av mina källor till hett skvaller går förlorad. Han skriver i sin sista rapport rapport att han just upptäckt att det bor en grupp kvinnliga strippor på hans hotell. Tydligen är dom är inte där för filmfestivalen, utan den parallella Cannes erotica festival…

Men Mock Brown räds naturligtvis inte Cannes-flykten, utan fortsätter outtröttligt att leverera senaste nytt från en något nordligare breddgrad.