Drillande killen

En film som heter ”The Driller Killer”, kan bara inte vara dålig, det fungerar inte så. Även om filmen i sig skulle råka vara dålig så skulle titeln omedelbart få en att bortse från sådana petitesser. Men det är ju alltid skönt att slippa bortse från saker och ting, som i fallet med ”The Driller Killer”. Första gången jag såg den var för 15 år sedan, jag var liten och tanig med smak för blod. Kommer ihåg att jag då blev smått besviken, för ”The Driller Killer” är inte riktigt vad man kan förvänta sig av en film med det namnet. Filmen fokuserar sig istället på den nedåtgående spiralen inom oss alla och liknar på många sätt och vis dansken ”Bleeder” i sitt sätt att gestalta manlig frustration och dess ytterligheter.

Förresten ligger det ngt märkligt över slagborrar och diverse kraftverktyg: Verktygslådemördaren, Motorsågsmassakern, Nail-gun massacre, Hollywood Chainsaw Hookers med mera, med mera. Det verkar som om den ultimata vreden ligger i att verka mördande på ett extremt högljutt och oblygt sätt. Men det går väl i vågor, genrefilmer inom genren kommer väl alltid att komma och gå, det är bara att svälja och välja att vraka, eller tvärtom.