Populär filmkonst

Filmfrossa i helgen, det är bestämt. Planen med att ha hunnit sett så många av de nominerade filmerna som möjligt innan Oscarsgalan står sig fortfarande. Natten till måndag är det ju dags för galan och innan fredag kommer jag inte ha tid att se en enda film, som det ser ut nu. Möjligtvis hinner vi klämma in Darling senare i veckan (biljetterna kom med posten igår) men annars kommer fredag kväll, lördag och söndag nästan helt vigas åt ett massivt filmtittande. Vi får se hur det går.

Annars går tiden just nu åt till studier och att titta på Heroes. Vi var tvungna att fylla igen det stora hål som Dexter lämnade efter sig här i hemmet och trots en ganska rörig och vacklande start har nu Heroes utvecklats till något riktigt underhållande. Avsnittet 12, som var det senaste vi såg, var det bästa hittills.

De filmnyheter jag kommer över just nu är inte så heta. Jag har heller aldrig riktigt intresserat mig för vem som ska jobba med vem eller när, att och varför regissörer och skådespelare hoppar av och på olika projekt. Jag brukar vänta tills trailern innan jag blir eld och lågor över ett projekt. Jag slängde därför ett öga på Apples trailersida nyss och det ser inte så spännande ut. Jim Carrey känns otroligt felcastad i The Number 23 och efter den senaste teasern blir jag inte riktigt klok på om Simpsonsfilmen kommer vara något att ha. Factory Girl trodde jag kunde bli riktigt bra när jag först hörde om den men trailern var bara skrämmande. Annars har jag gillat filmer om amerikansk popkultur så som Basquiat och Pollock men trailern väckte inte mycket hopp. Ska dock bli intressant att se Guy Pearces Warhol och Hayden Christensens pastisch av Bob Dylan. Det kan bli lika bra som dåligt men säkerligen väldigt sevärt. I trailern spelas David Bowies Life on Mars vilket är lite extra kul då Bowie spelar just Andy Warhol i Basquiat.

Nu ska jag återgå till studierna och har jag tur så blir det kanske en film till maten ikväll. Men troligen inte.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.