3 stora

Ingmar och Antonioni på samma dag, 2 stora regissörer som varsamt skyndat bort från sitt eget bästa. De levde länge och presterade väl så döden i sig känns naturlig. De var stora både åldersmässigt samt filmmässigt sätt. Antonioni, mannen bakom bl a Zabriskie Point, som 92 år gammal gjorde kortfilmen Eros och som genom sin Blowup ”inspirerade” De Palma till fenomenala Blow Out. Och Bergman då som redan 1968 skrev skräckhistoria med Vargtimmen och vars Jungfrukällan förvaltades ypperligt av Wes Craven (Last House on the Left). Nu har de försvunnit bort någonstans. Positivt är dock att vi nu kan förvänta oss ordentliga DVD utgåvor (gäller då Bergman) + en massa bra film på tv. Det är nu SVT kommer dra det stora lasset (och oj vad duktiga de kommer att känna sig efteråt). Antonioni och Bergman marathon. Har ett minne av att jag tillsammans med en kär vän påbörjade ett manus om tre vänner på jakt efter Bergman, de sökte en mentor och en vän men fann ingenting …

Ryktet säger att den stora Werner Herzog gluttar in på Film.nu. Jag hälsar dig åter du magnifika och utmanar dig på kompisduell.