Det är frågan om

Remaken av Hanekes Funny Games är ett faktum, det är bara att acceptera. Kanske blir det till och med en bra film, valet av regissör (Michael Haneke) talar för, trailern talar delvis mot. Den känns lite väl säljande och när man klämmer in ord som sensual mitt i allting så tappar åtminstone jag en stor del av hoppet. Det ryktas även om en hel del omstruktureringer från originalets sida sett, tex så ska den klassiska tillbakaspolningsscenen vara väck, även slutet sägs vara omgjort … Jag kommer ihåg när jag bevittnade den nordiska premiären av Funny Games på Göteborgs Filmfestival. Jag delade kvällen med min kära vän Egge. Vi visste att det skulle bli tungt. Vi hade sett Bennys Video.

I en fullpackad biograf var vi sedan med om vad som fortfarande känns som den ultimata terrorfilmen. Mer än så faktiskt, Funny Games arbetade för denna genre såsom Deodato (Cannibal Holocaust) för kannibalfilmen. Jag hade aldrig varit med om någonting liknande. Funny Games är en överjävlig beta till film, den svärmar bortom duken och in i din hjärna, förbryllar och upprör. Hur kan någonting som inte är på riktigt vara så elakt och kallt?

En kommentar till “Det är frågan om”

  1. Vi vet alla att den där ”egge” inte existerar.
    Vem försöker du lura och varför detta skuggspel?
    Vad är den egentliga agendan bakom denna s k ”blogg” Vem finansierar denna pöl av avföring?
    Du skall vi att vi följer detta noga.

Kommentarer inaktiverade.