Programmet

En av årets höjdpunkter är när programmet till Stockholms Filmfestival släpps, det klår nästan filmerna i sig. Att sätta sig ner med en god kopp rättvisemärkt kaffe och stryka under allt man skulle vilja se har blivit som en andra julafton för mig.

Årets program känns rätt stabilt, som vanligt. Ett antal filmer står ut som självklara och sedan har vi även en del överraskningar.

Följande filmer kommer jag absolut att se:

Zoo
Halloween
Descent
I´m a Cyborg, but that´s OK
Control
Chapter 27
Rocket Science
Waitress
Cleaner
Lynch
Eastern Promises
Go Go Tales
We Own the Night
American Crime

Av dessa ser jag mest fram emot American Crime, som jag tagit upp tidigare och som bygger på ett autentiskt amerikanskt rättsfall där en fembarnsmamma, tillsammans med sina ungars hjälp, håller en tonårsflicka inlåst i deras källare. Zoo behöver ingen ytterligare beskrivning … Rocket Science verkar för jävla rolig och Halloween kommer nog att göra sig väldigt bra på stor duk.

För övrigt kommer det bli intressant att få ta del av Paul Schraders visdomsord, han är lite av en idol, synd bara att de missat både Exorcisten och, hans för övrigt bästa film, Hardcore.

Jag får återkomma lite senare med fler programsynpunkter och rekommendationer, känner att jag än så länge bara skummat av ytan …