Ibland missar man den stora helheten

Trodde där för en kort sekund att Californication var slut som serie, det verkade nämligen ett tag som att Hank Moody hade gått och blivit snäll, på ett tråkigt sätt. Det var ett par avsnitt som var jävligt mjuka och duktiga, Hanks farsa dog och han var tvungen att bli lite mänsklig … det funkar ju aldrig. Men nu är bollen i rullning igen och Californication är bättre än någonsin!

Pushing Daisies däremot, jag vet inte riktigt … kollade på första avsnittet men kommer nog inte att fortsätta. Jag gillar inte alls känslan av att den inte är riktigt på riktigt. Komiken känns … finesslös. Som helhet apar den i stil och ton efter mycket bättre serier som Twin Peaks och Supernatural, detta med själlösa Burtoneska drag som bara ger en fadd bismak av konstruktion. Nej, inget för mig.

Jag är den förste att erkänna mängden av mediaskit jag konsumerat under mitt livs aktiva film & tv del. Lite mer restriktiv har jag dock blivit på senare tid, med vissa undantag såklart. Gårdagens Wrong Turn 2 är ett sådant. Herregud vilken skit! Och brukar vanligtvis tycka om skit och speciellt då skit som har med inavel att göra. Men Wrong Turn 2 känns bara billig och luktar suget efter pengar lång väg. En direkt till DVD produktion som jag hade kunnat vara utan. Därmed inte sagt att inte det fanns scener jag uppskattade. Ohh nej. Följande var rätt fina. Missbildad kvinna föder ett missbildat barn medans hennes missbildade mamma ljuder nasalt i bakgrunden: the baby is coming, the baby is coming. Missbildad pojke gnyr och runkar omvartannat åt en av huvudkaraktärernas ljumma försök till solbadande. Henry Rollins i alla hans scener.

Förstår inte hur jag kunde missa att Harmony Korines senaste film Mister Lonely har premiär på Stockholms Filmfestival! Det kommer att bli riktigt kul, vet egentligen inte så mycket om den men det räcker egentligen med att Herzog är med för att få mig intresserad. Att storyn sedan kretsar kring ett gäng imitatörer får väl i alla fall ses som bättre än ett gäng gycklare …