Shotgun Stories

Ingen rök utan eld då vi befinner oss i ett litet samhälle i södra Arkansas i USA. Vid första glans verkar denna film skildra det tysta och händelselösa söder. Den lilla staden förvandlas dock snabbt till en mardrömsliknande thriller då en långvarig familjefejd eskaleras efter en begravning av pappan till de båda familjerna. Det handlar om hämndaktioner, brödraskap och heder. Det blir en skrämmande blandning i den annars trista och enformiga staden lika befolkad som en liten gata på exempelvis gamla stan i Stockholm.

Att hämnas för att försvara sin familjs ära visar sig här vara en riskabel affär för halvbrödarna, vilket också leder till två mord och mordförsök. Filmen saknar ingen känsla och är en fängslande skildring av 70-talets söder med skön inlevelsesynkroniserad musik och skådespeleri precis som i dåtidens klassiker om söderns mystiska drag. Den är tung helt enkelt.