Fransk skräck regerar!

Fransmännen är det nya USA, eller Italien för den delen, när vi snackar skräckfilm som bryter nya tabun. Jag vet inte hur det kommer sig men på bara några år så har vi fått ett antal klassiker från det ståtliga landet i väst. Klassiker! Ja men visst fan, ni har väl sätt À l’intérieur, Frontière(s), The Ordeal eller Ils? Om inte så gör det nu, om ni vågar alltså för de har någonting som annars saknas inom denna genre: nerv och blod (i mängder!). Slår speciellt ett slag för À l’intérieur, vilken film. Jag är otroligt luttrad när det kommer till skrämseltricks och chockeffekter på film men denna var jag inte beredd på. Storyn är simpel: ung höggravid kvinna firar jul ensam och får besök av en utomstående kvinna som vill åt hennes barn, det är ju bara det att barnet är i magen och för att få ut det så måste man ju … ja ni fattar grejen. Den har nu släppts av Dimension Extreme så passa på. Om inte för spänningen så för Beatrice Dalle som förevigar kvinnlig psykos när den är som allra värst, eller bäst. Hon är fantastisk och får mig att omedelbart vilja se om Trouble every day.