Ytterligare ett stycke kass filmkritik

Och så fortsätter vi att sjunka längre ner i det djupa träsket av värdelösa recensioner. Den här gången är det, tyvärr, Johan Croneman som har gjort bort sig. Trist då ju han annars är en av få som nästan alltid klarar av att leverera personlig kvalitetskritik på ett otroligt underhållande sätt. Ta tex recensionen av TV junkie, lättillgängligt, impulsivt och känslosamt. Bravo! Det är en bra text. Läs sedan den om filmen Dumpad (fantastisk film för övrigt) och förundras över dess brister, de är många, de är trista och de sticker som små elaka avloppsångor i dina ögon. Varför kan han inte låta bli att kommentera filmens dubbelmoral, att sexskämten är fördomsfulla och att vi européer ligger såå långt före i utvecklingen vad gäller tankar om knullerier och det verbala utövandet av könsord. Varför kan han inte låta bli att gå i fällan? Kan han inte se bakom all denna ”dubbelmoral” och inse att det faktiskt ligger någonting viktigt där. Man skulle kunna jämföra den med Supersugen som också den dränks uti ett konstant snuskrapande. Det är fittor och kukar till höger och vänster. Men allt det där betyder ju INGENTING, det är ju bara ett sätt för karaktärerna att komma nära inpå oss, att klä av sig (om ni så vill). För mig är det uppenbart att allt detta ”amerikanska” snusk bara är ännu ett sätt att förmedla värme och förståelse. Lars von Trier arbetade med skakig handkamera Nicholas Stoller gör på sitt sätt och de lyckas båda två, förbannat bra. Men man måste ju våga erkänna sig besegrad ibland, släppa stoltheten och bara öppna upp sig, ta emot den nya stilen, eller morgondagens nya stil, eller vad det nu är för något och låta sig bli penetrerad.

2 reaktioner till “Ytterligare ett stycke kass filmkritik”

  1. jag kritiserar inte kritiken i sig utan sättet den framförs på: nonchalant, fantasilöst och felaktigt.

  2. Käre Magnus.

    Om en kritiker utelämnar kritiken så blir det inte mycket till kritik.
    Jag håller dock med dig om att texten inte är särskilt engagerande.

    /Stephan

Kommentarer inaktiverade.