Black Metal före indietjafs

Skrev just ett långt inlägg om indiefilmen (jo, faktiskt) Smart People med Ellen Page och Dennis Quaid i huvudrollerna, men raderade hela alltet då jag insåg hur förbannat tråkigt det var. Ingen skulle ha blivit glad, eller ledsen för den delen. Berörd kanske är ordet jag söker. Inlägget var lika jävla intetsägande som Smart People. Så istället länkar jag till den fantastiska dokumentären True Norwegian Black Metal. Dagens kulturgärning! Tack för tipset miss badass.

Och när vi väl är inne på den rätta vägen så måste jag ju också slå ett slag för boken Lords of Chaos. Har man inte läst denna så är man tamigfan illitterat i min värld. En sanslöst underhållande bok som fokuserar på just norsk black metal och vad som egentligen gick fel, eller rätt beroende på religiös ståndpunkt.

Tillbaka till Ellen Page. Kommer det en Hard Candy 2? Jag trängtar efter ännu en kylig kastrering; de gör sig så bra på film. Hade en kastrering gjort Smart People bättre? Svårt att säga, men kanske om den drabbat Dennis Quaid.