Märkligt filmfenomen

Ok, nu blir det lite virrigt, men ändå roligt. Rob Zombie ska tydligen regissera Halloween 2. Alltså uppföljaren till hans egen Halloween, som ju är en ”remake” av Carpenters original från 1978. Filmen går under arbetsnamnet H2 och kommer ta vid där Zombies ”remake” slutade. Huruvida H2 kommer att ha någonting med Rick Rosenthals Halloween 2, 1982, har inte framgått ännu men antagligen kommer Zombie att försöka göra en helt egen film.

Det här är ett nytt fenomen, jag kan bara komma på ett tidigare fall: The Hills Have Eyes 1977 (Wes Craven), The Hills Have Eyes 2 1985 (Wes Craven) / The Hills Have Eyes 2006 (Alexandre Aja), The Hills Have Eyes 2 2007 (Martin Weisz). Mycket märkligt. Det känns lite grann som om Hollywoods motor puttrar sådär lite lagom och inte mycket mer än så …