Rome blir film?

Först vill jag inleda med att säga att jag har inte varit så aktiv som jag hade hoppats. Men nu har jag hittat lite mer tid efter ett avslutat filmprojekt, och därmed så kommer jag vara lite mer aktiv.

Nu till huvudsaken. Rome, serien kanske ska bli film! Kanske lite sent av mig, men ändå. En av dom bästa nyheterna 2008 enligt mig. Serien var en av dom bästa som kommit ut under 2000-talet enligt mig, trots konkurrens av serier som Lost, Heroes och Prison Break. Jag älskade mest av allt karaktärerna i Rome, Titus Pullo, Lucius Vorenus, Atia, Marcus Antonius osv osv. Det fanns så många bra och välskrivna karaktärer som man hatade och älskade. Atia, den elaka som man ändå älskade för hon var verkligen underhållande och spelade patricernas spel som bara hon kunde. Och hennes ärkerival Servilia som gjorde allt för att göra livet surt för Atia, var också underhållande. Men det var inte henne man höll på.

Det finns många karaktärer man vill ta upp, men då känns det som jag kommer skriva en bok. Men annars tyckte jag serien hade ett bra upplägg, bra skrivet, historiskt sett väldigt trovärdigt osv. Jag hoppas verkligen filmen blir lika bra, men det blir ju naturligtvis svårt. Serier är ju någonting helt annat än film. Filmer har man ju kortare tid på sig att bygga upp något som ska se bra ut. Och frågan är om dom som skriver manuset till Rome klarar av det och samtidigt lyckas få en ”Rome-touch” på den.

Men hur som helst längtar jag till att se Ray Stevenson (Titus Pullo) och Lucius Vorenus (Kevin McKidd) in action igen. Och jag hoppas verkligen det blir någon film, helst flera!

http://www.joblo.com/rome-the-movie
http://popwatch.ew.com/popwatch/2008/12/rome-movie-hbo.html
http://www.empireonline.com/news/feed.asp?NID=23783