Ge skådespelaren Mickey Rourke lite kred.

Recensionerna och snacket kring The wrestler förbryllar mig nästan lika mycket som de irriterar mig. Först och främst det faktum att det skulle vara någon slags comeback för Rourke, har alla glömt bort Sin City? Filmen som även den marknadsfördes som Rourkes comeback. Once Upon a Time in Mexico? Spun? Animal Factory? Vad är det för comeback vi snackar om här egentligen? Kan det vara Mickey Rourkes comeback som privatperson på vita duken. Senast i Homeboy, då som boxare och nu i The Wrestler som fribrottare. Rourke hyllas som den slagna hjälten Randy ”The Ram”, men aldrig utan att den reella karriären nämns och ältas. Är inte det lite sorgligt? Kan man inte ge skådespelaren Mickey Rourke lite kred utan att behöva blanda in hans privatliv. Och märk gärna ordet skådespelare. Randy ”The Ram” är en karaktär, inget annat. The Wrestler är ingen dokumentär, det är en fenomenal spelfilm med en helt galet bra Mickey Rourke i huvudrollen.