Kulturnyhet

Ett litet kort inlägg, tack vare cyberspaces förmåga att sprida information snabbt och smärtfritt.

Under 2008 samarbetade Happy Endings med serietecknaren Kolbeinn Karlsson genom att skapa en filmversion av hans serie Att Sova och Drömma Om Mat.

Att Sova och Drömma om Mat - av Kolbeinn Karlsson & Happy Endings Productions Ltd

Kolbeinn släpper nu i slutet av april sin första grafiska novell, Trollkungen, och detta firas så klart med releasefest på Kulturhusets tak den 25:e och ett reportage på Kulturnyheterna tidigare ikväll.

Jag tror det faktiskt är första gången som någon jag känner är på svensk TV, sen den gången min faster syndes spela bordspingis med mig (utanför bild) när det rapporterades från föräldradagiset brevid Globen då New Kids On The Block spelade och hela Sveriges tonårsdöttrar var på plats.

Detta gör mig givertvis otroligt stolt och eftersom jag inte har förmåga att spela in programmet (videobandet med föräldradagisinslaget finns fortfarande någonstans i föräldrahemmet i Borlänge) så får jag länka till klippet, vilket tyvärr bara kommer finnas att se i 6 dagar, så passa på!

Inslaget om Kolbeinn börjar efter 10.42 minuter och tar plats på Ofvandahls i Uppsala, där både jag och Kolbeinn har spenderat ändlöst antal timmar. Men Kolbeinn vinner nog det priset, eftersom jag bara bodde i Uppsala i fem år totalt.

Kolbeinns egna ord och tankar kan man läsa på hans blogg, Pappaserier.

Måste nu bara avsluta med ett Hurra för Låt Den Rätte Komma In! Kul att se starka svenska filmer nå den internationella marknaden. Men min absoluta filmfavorit är Synecdoche, New York, vilket nog är det bästa jag har sett på två år. Gå och se den – men helst utan någon som helst förväntning om vad den handlar om. Just därför tänker jag inte skriva ett ord mer om den.

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.