Irriterat öga och turkisk filmfestival i London

På biografen jag extraknäckar på i London har vi för tillfället the 15th London Turkish Film Festival och turkisk film tycker jag i allmänhet är väldigt bra. Äkta människoskildringar, inga oförlåtande produktplaceringar och väldigt sällan lyckliga slut!

Såg igår delar – men tyvärr inte absolut hela – av The Shadowless (Golgesizler) av Umit Unal. Jag kan bara beskriva den som om Wes Anderson skrivit en Beckfilm i regi av Ingmar Bergman som utspelar sig i en liten by, långt ut på den turkiska landsbygden.

Så den som befinner sig i London kan se turkisk film på Rio till och med torsdag samt på söndag. Dessutom kan man stanna kvar på samma gata tills den 18:e november då min första engelska produktion Ichiai (2004) visas på The Pictures på Bardens Boudoir.

Ichiai filmades med och med hjälp av Londons dåvarande indiescen. Musiken skrev Ferry Gouw och Chris Steele-Nicholson, vilket inledde deras musikprojekt The Semifinalists, och Adriana Alba, som skulle utgöra den tredje personen i bandet, var min kameraman. Skådespelarna var bland andra Rachel Callaghan och Rory Attwell (som nu utgör 50% av bandet Kasms), svenska Linnea Hansander (FREDDIEMERCURYKÖREN) och Sam Mehran, som tillsammans med Rory och Dev startade bandet Testicicles, vars demo är med i filmen.

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.

En kommentar till “Irriterat öga och turkisk filmfestival i London”

Kommentarer inaktiverade.