Tack RÄTTVISEFÖRMEDLINGEN

för att ni har listat mig som en av era kvinnliga svenska favoritregissörer! Se listan här.

Vi visar på den biografen jag arbetar på här i London just nu Män Som Hatar Kvinnor, eller som den första i Milleniumtrilogin tyvärr har blivit översatt till på engelska; The Girl With The Dragon Tattoo.
Jag blir så lycklig när vi visar svenska filmer och publiken skrattar åt svenska skämt. Jag blir lika förvånad varje gång att skämten faktiskt går hem. Det snyftades runt om i salongen och regissörens namn fick sig en applåd vid kvällens visning. Jag blir så glad när film fascinerar folk och publiken låter sig ryckas med.

En film som jag såg som jag tyckte var klockren var den engelska graffitiartisten Banksys dokumentär Exit Through The Gift Shop som jag ser att Esbjörn Guwallius har recenserat. Håll utkik efter den!

Dokumentären som vi filmade i Brasilianska Rio de Janeiro i fjol (läs vår blogg om det projektet här) har blivit accepterad till den nationella tävlingen på den Brasilianska filmfestivalen IGUACINE – Festival de Cinema da Cidade de Nova Iguaçu som hålls i Rio de Janeiro i april. Det blir därmed den officiella världspremiären.

På hemmaplan så visas min och Kolbeinn Karlssons animationsfilm Att Sova och Drömma om Mat än en gång i Sverige – och fortfarande är det gratis entre! Denna gång är det på duken i Slottsbiografen i Uppsala som vi förgyller tillvaron. PDF med info här. Kolbeinn har lovat att dyka upp och kan svara på era frågor om livet och kanske signa er medtagna kopia av hans debutnovell Trollkungen?

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.