Glad midsommar!

Idag är det ingen som firar någonting här i London… som inte har med fotboll eller tennis att göra.
Men imorgon! Då ska vi ha ett svenskt midsommarfirande – mitt första på flera år!
Midsommarstång är i produktion och vin ligger på kylning.

Det blir som en liten förfest inför min två månaders långa Sverigevistelse härnäst. Jag och Kolbeinn Karlsson har nämligen fått produktionsstöd av Film i Dalarna plus bidrag från Film i Uppland till att göra ännu en animationsfilm tillsammans. Så det blir en svensk sommar för mig med filmning, festande och familjen. (Förhoppningsvis min familj och inte ett nytt hagelgevärsdrama med Familjen.)

Festandet kommer ske på SkankaLoss i Gagnef, så vi ses där.

Men innan Sverige så har jag blivit inbjuden till mitt egna retrospektiv av Happy Endings-produktioner på Notting Hill Visual Arts festivalen! Det blir alltså en samling av de kortfilmer och korta dokumentärer som jag gjort och det programmet kommer sarkastiskt kallas The Happy Hour. Ironin ligger i att ingen av mina produktioner är komedier, så det kommer bli den galnaste, konstigaste och mest deprimerande Roliga timme någonsin.

När jag ändå är inne på Roliga Timmen – och nu syftar jag förstås på skolämnet och inte ’billiga drinkar’-timmen – så var det där mitt intresse för teater och film först väcktes. Varenda vecka hade vi gjort en ny pjäs och varje höst förväntade sig klasskamraterna en film från sommaren. Så medan jag har ordet vill jag säga: Bevara de estetiska ämnena i skolschemat, om det är någon som försöker göra motsatsen.

Ha en trevlig midsommar idag så ska jag försöka ha en sådan imorgon.

Emie

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.