Tom Brady is God?

INT. LÄGENHET – DAG

En svart figur drar sig slött längs en vägg med fönster. Dammet yr. Solljuset strålar genom gliporna på de gamla persiennerna. Vålnaden duckar undan ljuset som att det skulle skada honom. Han går ihopsjunket. Sätter sig ned & börjar skriva på en bärbar dator.

Fingrarna träffar tangenterna:

”Hej du pigga och alldeles for ljusa morgonljus. Vinklade precis upp persiennerna och hoppades på riktigt, riktigt taskigt väder. Regndroppar stora som konservburkar. Blåst som skapad ut ur en vindkanon. Och så kom jag att skruva på pinnen som öppnar persiennerna.. Men det va självklart soligt och världsrekord i vindstilla!

Tror det ligger i många nordbors natur att vara mera fungerande och entusiastisk i jobb och privat när vädret e lite så där ”dystert” och mörkt!? I alla fall I jämförelse med sydeuropéer? För mig stämmer det i alla fall. Och idag ville jag skriva hela dagen. Men nu kommer det bli svårt. Och så är jag trött. Kunde inte sova i ”vanlig ordning” och sysselsätter mig därför med att ”surfa” och skriva manus. Suttit i 8 h nu. Internet kan ibland verka otroligt begränsat! Eller e det bara min fantasi…!?

Vill nånstans mörkt. Där jag kan finna inspiration…

INT. GARDEROBEN – DAG

…Super Bowl finalen spelades ju i söndags. Den amerikanska fotbolls finalen som drog nästan 100 miljoner tittare världen över. Det är mer en hela Tysklands invånarantal!

Veckor i förväg började kompisar i skolan planera för det årliga sportsevenemanget.

–Vart ska vi kolla?
–Ska vi kröka?
–Jag har en HD TV. 4 miljoner ton megapixlars-projektor ocksa i garaget som vi kan smälla upp?
–Ska vi ringa brudarna? Osv… osv…

Själv har jag aldrig intresserat mig för evenemanget eller sporten för den delen. Upplever den som alldeles för långsam och slö! I alla fall. Nar evenemanget var till att visas satt jag hemma och gjorde mig som bäst. Kollade film. Pa min DYNEX med inbyggd DVD! Men i min ”rebellism” så skulle ett till synes ödesbestämt val till att göras. Tom Brady (Quarterback for New England Patriots) skulle till vilket pris som helst ha min uppmärksamhet den här kvällen. Komedin jag kom att ”plocka” i videobutiken var nämligen nyutgivna ”Combacks”! Regisserad av den gemene regista på fotbollsplanen, TOM BRADY. Kanske ar han gud? Kanske bara en normal människa som jobbat hårt och blivit framgångsrik och transformerats till en super-människa. Inte vet jag.

I ”Comebacks” spelas huvudrollen av DAVID KOECHNER, sedd i ”The 40 year old virgin”, ”Talladega nights” ”Larry the cable guy” m fl. Den här gången presenterar han en korkad, överkåt och aningen narcissistisk man som aldrig någonsin segrat i den sport eller i det lag han varit coach för. Och det har han varit i Baseball, amerikansk fotboll & vanlig fotboll.
”Comebacks” är byggd kring en självständig story men när tid ges parodieras amerikanska sportfilmer från 90 & 2000-talet flitigt. Och dom är många! ”Remember the titans” ”The gridorion gang” ”Any given Sunday” ”The replacements” “Longest yard” “The benchwarmers” “Bend it like Beckham” etc… etc…

Coach’s (Koechner) livslånga kompis ”WISEMAN” spelad av CARL WEATHERS, också berättarröst i filmens inledning, hälsar en dag på Coach i hans nya.. Tillbakadragna livsstil. Det vill säga i stallet där han som jobb ”mjölkar” tävlings-hingstarna före loppen. Wiseman erbjuder ett jobb i Texas, som headcoach för ett college lag i am. Fotboll. Kanske Coach Field’s sista chans att motbevisa sin omgivning men framförallt för sig själv att han inte är en förlorare?

Dealen går i lås. ”Coach” plus familj. Den generösa och älskande hustrun, ”Barb” spelad av MELORA HARDIN och den sexiga dottern ”Michelle” (BROOKE NEVIN) flyttar till Texas.

”Coach” ska bli vinnare. Barb stötta sin älskade Coach. Och dottern Michelle vill finna sin rätta & på kuppen irritera sin far så mycket som möjligt. Dessutom ska den förälskade quarterbacken ”Lance” spelad av MATTHEW LAWRENCE, bevisa för sin far att han inte är en ”Fumbler”. Och på kuppen vinna över ”Coach’s” dotter från lagkamraten och divan Trotter, spelad av den mycket talangfulla Jackie Long.

Svarade den då mina förväntningar? –”Tror Tyvär inte det”! Inte för att den var dåligt regisserad eller taskigt klippt. Inte heller var skådespelarinsatserna svaga. snarare tvärtom! Det var nog bara den där allt för familjära känslan att ”det här har jag ju sett förut” som präglade stora delar av filmen. Aven fast det parodiseras på något nytt så är det samma typ av skämt. Förstar ni vad jag menar? Och dom lite flummiga ”scen-inläggen” som överdriver och visar om skämtet ur en ny vinkel och som tjänar i syfte att verkligen få ”oss” att förstå hur ”galet roligt” skämtet egentligen var. Ibland ar det dock kul. Sällan sa tårarna sprutar men det drar klart i gipan.

”Comebacks” får slutligen i betyg, metaforen: ”Som att gå på zoo för att se utrotningshotad fiskart. Men man kom fel dag och missade precis. Attans!

Det ska tilläggas att Brady med hjälp av geniet Rob Schneider skrev ”Hot Chick” men inte ”Comebacks”. Där ingen av dom skrev manuset.

Till sist. Är jag puckad? Eller e inte Dennis Quiad & Kiefer Sutherland fruktansvärt lika? Placerar dom i exakt samma fack! Samma med Ryan Gossling och Christian Bale! Och Michael Madsen vs Tom Sizemore…

Nee! Tom Brady kan inte vara Gud för då hade hans film vart bättre och hans lag vunnit. Nu är dags att kliva ur garderoben och låtas bli charmad av den mörka sidan igen. Alltså krökar-time! Beach-party står det i kalendern. Oh, inte fan kan jag komma nykter.

Hej!
FADE OUT: