Skådespelerska sökes till långfilm

Jag har inte varit så här exalterad över en adaptering av en roman som jag är över Eli Levéns Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller Jorden på plats.

Genast när jag började läsa den ville jag själv filmatisera den poetiska berättelsen, men det är självklart att just Ester Martin Bergsmark bör regissera.

Idag publicerades ett casting call till en av de kvinnliga rollerna.
Spelålder 20-25; hård på utsidan, mjuk på insidan.
Utländskt ursprung ett stort plus.
Sök rollen genom att kontakta produktionsteamet på sebastianfilmen (a) gmail.com

Sprid ordet!

Nu, lite om provokation:

Jag träffade Eli på en fest precis innan jag drog till London för 8 år sedan. Han torkade blod från ansiktet, för någon hade slagit till honom på vägen till festen. Någon hade provocerats över hans väska eller skor eller vad det nu var som hade provocerat en sådan reaktion.

Det är inskränkthet som denna som kultur ska förebygga.

För tillfället arbetar jag på en dokumentär om det experimentella teaterprojekt som mitt produktionsbolag Happy Endings Productions Ltd och Schema Arts Collective sätter upp nästa vecka. Det är baserat på Philip Ridleys kontroversiella pjäs Mercury Fur, som utspelas i en dystopi, där gränser mellan bl a kön, sexualitet och intimitet inte existerar. Textens referenser till våld, droger och politik är brutalt och fantasifullt, med en förankring i något fruktansvärt realistiskt.

En av killarna som är inblandade i projektet sa: ”Jag tror inte vi kommer förolämpa någon, jag tror vi kommer föra människor samman” och det är precis så jag också känner. Om man inte ger publiken något att fundera över så fungerar kultur endast som bedövningsmedel och folket reduceras till fredagsmys.

Jag lägger upp lite grejer från dokumentären snart, för jag kan inte beskriva i ord den förvandling som våra tuffa skådespelare mellan 17-23 har gjort på dessa tre veckor.

Kassidy Chaplin i rollen som Elliot, den till ytan hårdaste karaktären.

Här finns info om när och var den spelas, om någon befinner sig i sydöstra London tors-lördag nästa vecka. Det är gratis att se, men begränsat utrymme.