And the award goes to…

Det duggar tätt mellan evenemangen där priser delas ut för förra årets bästa prestationer inom film. Natten till tisdag är det dags för en av de riktigt stora vid sidan av Oscarsgalan, nämligen The Golden Globes. Det blir 64:e gången som The Hollywood Foreign Press delar ut priser, i sina lite udda kategorier, och årets tillställning ser ut att bli riktigt underhållande.

Förutom att Tom Hanks ska dela ut årets Cecil B. DeMille-pris till Warren Beatty (för hans “outstanding contribution to the entertainment field”) så ska Alias-favoriten Jennifer Garner och en av världens bästa skådespelare, Philip Seymour Hoffman, dela ut priser. Så om du är en av de lyckliga som kan titta på NBC eller Star! (jag har fått för mig att det ska gå att få in via internet om inte annat) så bänka dig klockan 02.00 inatt och njut av glitter, glamour och en del överskattade filmer.

På tal om överskattade filmer så är Babel förhandstippad som galans stora segrare med sina sju nomineringar. Att den skulle gå hem på galorna var ganska väntat om man minns all uppståndelse kring filmen förra året. Jag var dock en (av de få?) som inte riktigt fastnade för Alejandro González Iñárritus tredje långfilm. Det har dock varit besvärligt för mig att formulera min kritik till något handfast. Samtidigt har jag inte heller blivit övertygad om filmens storhet i alla de recensioner och kommentarer jag läst, så Babel har lämnat mig i ett slags vakuum utan en riktig åsikt. Innan jag tar mig tid och ser den igen, och då förhoppningsvis kan sätta fingret på problemet, får jag finna mig i att vara ganska ensam i min uppfattning om att den inte är så bra. Vi får se om The Globes delar min mening.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.