Istället för Stellan

I mitten på den gångna veckan tog jag och min sambo oss till huvudstaden för en kortare semester blandat med lite jobb. Förutom lite shopping och avslappning hade vi på onsdagen för avsikt att ta oss till en biograf då vi äntligen hade tid över och även bjöds på ett större filmutbud. När vi väl checkat in på hotellet tog dock tröttheten snabbt över och när vi, flera timmar senare, tog oss ut på de regniga storstadsgatorna och började se oss om efter en lämplig restaurang var klockan alldeles för mycket för att hinna med en bio efteråt. Vi hittade ett ställe där vi åt gott och bestämde att vi efteråt skulle gå tillbaka och syna hotellets eget filmutbud. Vi gick mätta och glada fram längs Götgatan och precis när vi skulle korsa en mindre väg går vi nästan rakt in i en lång man klädd i mörk rock med en smal halsduk svept runt halsen. Vi tittar upp och ser att det är Stellan Skarsgård! Världen saktar in och följande sekunder flyter fram som i slow-motion. Han saktar ner, kisar mot oss båda på sitt patenterade sätt och tittar sen mig rakt i ögonen och sen på min sambo. Han korsar sen vår väg och försvinner in på en tvärgata. Vi säger inte ett ord men min sambo kniper mig hårt i armen, vi vet båda att vi har varit i närkontakt med en levande legend.

Väldigt glada hinner vi med att inhandla lite godis (glass till mig!) innan vi sjunker ner i hotellsängen. Hotellets filmutbud är inte det bästa, eller det billigaste, och vi bestämmer oss till slut för Cars (Bilar). 110 kronor måste vi hosta upp men vid det laget är vi för mätta, glada, trötta och nöjda med livet att allt känns okej. Cars är lite seg mot mitten och jag lyckades blunda till mer än en gång. Men såklart är den ruggigt snygg och ganska underhållande.

Tillbaka i hemstaden sitter jag nu här med ett väldigt sug att se någon film med Stellan, det känns ju nästan som att jag känner honom nu. Men istället för Stellan kommer en vän över alldeles snart och vi ska titta på Stoned, med Tuva Novotny. Det får stilla mitt patriotiska sinne.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.