Två av två

Filmkrönikan har börjat riktigt bra den här säsongen. I två raka avsnitt har programmet gästats av en intressant filmpersonlighet och konversationerna kring filmerna är inte fullt lika tomma som förra året. Andrea Reuter har jag börjat mjukna för men jag har fortfarande otroligt svårt för Helena von Zweigbergks ointressanta monologer. Förra veckan var Stefan Jarl gäst och nu senast besökte Ewa Fröling programmet. Båda var mycket kunniga inom sina områden och jag får ta tillbaka en del av den kritik som jag kom med förra året. Jag menade att skådespelare och regissörer inte nödvändigtvis kan uttrycka sig kunnigt om film bara för att de har det som yrke, något som förra säsongen gång på gång bevisade. Men hittills i år håller jag tillbaka kritiken.

Martin Scorsese är annars ett bra exempel på att det går att kombinera stor kunnighet och stor filmkonst. Hans A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies är ett lysande exempel. Se den.

Nästa vecka gästas programmet av regissörerna bakom fantastiska Storm, Måns Mårlind och Björn Stein. Jag längtar redan.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.