Berlin: dag 1

Berlinale Så har 57:e Internationale Filmfestspiele i Berlin dragit igång. Själv kom jag till ett snömoddigt och ruggit Berlin vid halvfyra-tiden i eftermiddags. Sedan dess har letat rätt på mitt hotell, hämtat ut ackrediteringen (så att jag ska kunna se någon film) och sett Jeff Goldblum och Ashley Jensen (från bl a Extras) på röda mattan till premiären av La Vie en Rose. Själv lyckades jag inte ta mig in på den visningen (man var tvungen att ha en särskild inbjudan, å nån sån hade jag inte hunnit skaffa mig i tid).

Nu sitter jag och kollar programmet för morgondagen på ett café intill Sony-biografen på Potzdamer platz. Jag har inte kommit så långt, men hunnit pricka in ett par visningar i alla fall. Det blir nog Armin av Ognjen Svilicic och The Good German av Steven Soderberg. Tror jag. Nu är det snart dags att packa sig hemåt. Rejält trött efter resa och kringflackande på u- & s-bahn.

PS. Vill ni nå oss i Berlin går det bra att skicka sms (eller ringa, men jag lovar inte att vi alltid kan svara) till +49 151 533 120 31.