Goddard på natten? Skärpning, SVT!

SVT har gjort det igen: visat bra film mitt i natten. Varför? Vem orkar se tre st Goddard filmer på raken där den första börjar 23.45 (?) och den sista runt 04.00. Och detta är inte första gången. SVT har ju för vana att begränsa sin public service till den skara människor som sitter vakna från och med 22.30 en vardag. Hmm, då utesluter man alltså per automatik följande grupper: småbarnsföräldrar, arbetare (alltså folk som arbetar och som måste upp vid 6, 7), pensionärer och skolungdomar. Kvar finns … ja, vilka? Vad är problemet? Det känns bara idiotiskt och retligt av dem att ens visa film av den kvalitativa rang som de gör, när bara en bråkdel av befolkningen får ta del av den. Och det är egentligen inte så att jag bryr mig, så mycket som det verkar. Det är bara det att jag stör mig så otroligt mycket på den fasad SVT visar upp, den yta som säger: underhållning, kvalitet och integritet. De motsäger ideligen sig själva.

Kvalitet blir banalt och tråkigt. Underhållning blir pedagogik och integriteten sprack för länge sedan med Robinson. Deras jävla duktighet är bara ett stort skämt. Jag tror faktiskt att svenska folket klarar av att utbilda sig själva nuförtiden. Så tack för det!

Förresten, teasern till The Hills Have Eyes 2 är ett bra exempel på hur en sådan ska se ut för att locka mig till biosalongen.