Så många filmer, så lite tid

Die Fälscher. Foto: Berlinale
(Die Fälscher. Foto: Berlinale)

Jag börjar inse hur späckat mitt schema för Berlinalen är. När jag tittar på Mein tagesplanerBerlinale.de ser det till exempel ut som jag ska se fem (5!) filmer samtidigt ikväll. Det blir något problematiskt, även om de flesta av dem visas på samma filmpalats.

Jag kanske väljer att se tyska filmen Die Fälscher vid 21-snåret. Den sabbar då hela mitt kvällsprogram eftersom den inte är slut förrän 22.40. Å andra sidan är det sista chansen att se filmen på festivalen.

Mina andra alternativ då? Cuban Memories: A Day With Fidel (baserad på en 16-timmarsintervju med den kubanske ledaren) börjar 22.30. Samtidigt i en annan salong; Fucking Different New York där tolv queer-filmmakare skildrar hur de uppfattar de motsatta könet. Projektet har sitt ursprung i en liknande film (Fucking Different) som spelats in i Berlin.

22.30 är en populär starttid för filmer här i Berlin. Då börjar också Teeth, en amerikansk film om en ung tjej som upptäcker attt hon har en viss övernaturlig förmåga, när hon blir överfallen av en våldtäktsman. Samma tid (vad annars) börjar brittiska Surveillance, som är ännu en film om övervakningssamhället.

Nu är det snart dags att bege sig till presskonferensen med Clint Eastwood om hans nya film Letters From Iwo Jima. Själv har jag inte hunnit se filmen, så den som vill försöka ställa en fråga till honom kan skicka den per sms till +49 151 533 120 31. Konferensen drar i gång 18.30.