TV

I brist på tid ser jag på TV, alltså TV-serier. House första gången, rätt bra men ett pissigt slut (där Dr. House ska visa sig vara i alla fall liiite snäll) sabbar helhetsintrycket och jag kommer nog aldrig att se åbäket igen. CSI, originalet, som ju är grym underhållning utan krusiduller eller överdådiga pretentioner. Jag vet, serien är egentligen kass men spelar hårt med nyckelordet simplicitet. Jag har även demolerats en smula av Johnny och Matthias och deras fejkdokumentariteter. Trams! Men jag ser färdigt ändå … Och det är oerhört dåligt. Det är inte en dokumentär serie, det är en konstruktion som försöker att efterlikna en sådan. Medvetet fult typsnitt, medvetet ful klippning och slutligen ”äkta” dramatik som ska få oss tittare att tro på det hela. Kameran ska med överallt: när den töntiga producenten skäller, när Johnny-ponny exploaterar sin stackars familj, när Matthias (eller var det Johnny-ponny) synkas om deras relation och han förklarar att det är de båda mot världen (HERREGUUUD!). Synken är såklart extremt ful, i all sin medvetenhet. Den är tagen i ngn slags lagerlokal (container?) med ljusrörsbelysning och daterade jump-cuts.

Slutar mitt jobb nu på tisdag. Vad ska jag göra nu? Kanske spela in min film. Om någon vill sponsra så får ni maila! Är inte helt avigt inställd till produktplacering. Skulle även kunna tänka mig att sälja ut ngn av rollerna. Är du råbarkad, hårlös och när vilda drömmar om att en gång i livet få blotta dig inför en annan man? Kontakta mig!