Påskägg

”Hemligheternas tid är över, lögnernas tid stundas: påsken, och det är bara att euforiskt lida med den beska strömmen”. Så talade en vis man till mig när jag stod i ICA:s kö för att handla godisägg. (Jag köper bara sådant godis till påsk: mixade ägg: kolaägg, falkägg, gökägg och fruktägg.) Och sedan kom en av vakterna och föste bort honom, på vägen ut törnade han emot en av dessa många teleförsäljare som skrek ”AJ” och vred sig i smärtor. Jag stod kvar i kön och gladdes. För påsken är allt ingen höjdare. Inte ens i yngre år var den speciellt kul. Vi smällde visserligen ihjäl myror i Treorör och det gav ju en viss tillfredsställelse men inte mer än att man ville göra det ännu en gång och ännu en gång. Nu idag, när man är vuxen, är det inte lika aktuellt att döda smådjur (eller ngt djur för den delen) så man får nöja sig med film och godis. Jag såg den fantastiska Christian Bale i en ny höjdarrulle som heter Harsh Times. Påminde mycket om Training Day, dock mycket svartare. Tung film med rätt kraftig, svart, humor, om man är på rätt humör. Annars väntar: Blood Diamond, Shortbus, Black Christmas, Death of a President, The Covenant och Turistas. Fan jag har gått och blivit mainstream!

Glad Långfredag!