Skräckmästarna

Masters of Horror s. 2 håller på att ta slut och en sansad tår rullar längs med min kind. För det känns lite tråkigt … Nytt för den här omgången var de ständiga moralismerna. Joe Dante slår ett, hårt, underhållande och mycket tänkvärt slag för politisk skräck i sin The Screwfly Solution. Ett virus som förbinder manlig kåthet med misogynism sprider sig över USA och landets kvinnfolk dör som flugor. Storyn liknar den i Children of Men och slutsatserna man kan dra är även de likartade: allt kommer att gå åt helvete! Här ombesörjs frågor som har med mäns våld mot kvinnor att göra, machoidealets dåliga inflytande och miljön (ständigt denna miljö). I Pro-Life väcker John Carpenter liv i abortfrågan genom att låta en tonårsflicka insemineras av demonsperma, Ron Pearlman spelar flickans abortmotståndare till far. Dario Argento bearbetar, på sitt sätt, pälsindustrin genom att ge tvättbjörnarna en chans att hämnas och hämnden blir extremt blodig (vi snackar ju ändå Argento). Meatloaf, rävsaxar som ehh misbrukas och ett fenomenalt soundtrack signerat Claudio Simonetti. Allt detta i Pelts. Känns skönt att skräckfilmen återigen vågar provocera på andra plan än enbart det grafiska, jag tror att det behövs för denna genres överlevnads skull.

Har noterat att det ska till att hållas ngn slags musikfestival på TV:n ikväll. Hoppas det går bra, jag hejar på alla!