Efterlysning: kortfilmsfestival.

Ojoj här sitter jag och pillar mig i naveln medan min lilla blogg ligger fullständigt uttorkad och moderslös..

Jag har slutat skolan! För en vecka sedan. Så nu är jag ju inte riktigt filmstudent längre, men eftersom jag började skriva här så sent kan jag ju ändå berätta lite om hur det var, och vad som händer nu.

Nu ja.. Tyvärr så har den närmsta framtiden inte så mycket att göra med film, men förhoppningsvis börjar jag med något projekt när jag flyttar ner till Köpenhamn. Jag har även sökt en filmkritik-kurs på distans till hösten.

Jag funderade på att göra en liten dokumentär nu när jag är uppe i Sundsvall några veckor. För i Sundsvall har vi unga det fantastiska privilegiet att ha tillgång till Ung Film. Ung Film finns, vad jag vet, bara i Sundsvall och erbjuder ungdomar upp till…25 tror jag det är.. att göra film. Man går dit, lämnar in ett manus, de godkänner det förhoppningsvis, sen får man gå en liten kurs i kamera, ljus, redigering hos dem. När man gjort det får man låna utrustning av dem, helt gratis! De har även en filmanalyskurs en gång i veckan. Det var där jag började intressera mig för att göra film.

Så det kan hända att jag hälsar på dem nu under min vistelse här.. Men samtidigt vill jag ner till Köpenhamn så fort som möjligt för att komma igång med mitt liv där..

Jag efterlyser kortfilmsfestivaler dit jag kan skicka in vår film The Storm från EFC. Den håller väldigt hög kvalité faktiskt, och den är väl värd att visa för fler än bara våra skolkamrater och familjer.. Så vet ni om någon, tipsa mig gärna!

3 reaktioner till “Efterlysning: kortfilmsfestival.”

 1. Hej. Intressant blogg det här. Vill du visa din film på nätet så kan du alltid spana in kortfilmsfestival.se

 2. Hej Stina. Jag fick just ett brev hem i brevlådan som berättade att jag blivit antagen till EFC. Kul! men jag undrar såklart lite saker och så… och efetrsom du verkar ha gått på skolan, skulle det vara kul att höra dina åsikter
  Så om du kunde maila din mailadress till min email hanne_lundmark@hotmail.com…så skulle du kanske kunna vara till hjälp?
  tack på förhand.

 3. 1 km film (stockholm)
  umeås kortfilmsfestival
  novemberfestivalen

  … är väl de bästa i sverige.

Kommentarer inaktiverade.