Hostel 2 bryter trenden

Hostel 2 fungerar på andra plan än de som jag trodde var nödvändiga för franchise sagan. Den utvecklar konceptet genom att addera ytterligare historier, en stor dos humor (inte helt gångbar) samt prioritera karaktärsutveckling framför våld. Det senare gör att Hostel 2 mer liknar en vanlig thriller än den splatterfest den utgett sig för att vara.
Största skillnaden mellan denna och föregångaren är annars de sympatier man här känner för rollfigurerna och som inte existerade i ettan. Och att man här gett förövarna mer utrymme, till och med en egen liten historia. Ska man lyckas med detta måste man givetvis ha ett bra arsenal skådespelarmässigt sätt och det har man också, Richard Burgi från bl a Desperate Housewives är grym i rollen som misogyn machonisse på speed. Vad som dock saknas är föregångarens konsekventa obehag, något man här alltså bryter av med diverse lustigheter. Men jag är på det stora hela nöjd, speciellt med att den fina töntflickan dör först på ett rätt … spektakulärt sätt.