Ostron

Mickael Håfström ger Hollywood ett andra försök med thrillern 1408, eller är det tvärtom? Jag har inte sett Derailed ännu men hoppas ändå att 1408 är bättre (om man ska gå efter recensionerna som föregående film fick). Håfström har exakt det där självförtroendet, den där attityden, som krävs för att lyckas där borta, kanske lite väl rund om kinderna och ett skägg som inte direkt hör skogshuggartypen till men han får väl göra en Kubrick. Lite synd att han får chansen på en Stephen King förlaga då de har för vana att vara lite bångstyriga. Den enda filmatiseringen som verkligen gått i lås är väl The Shining och den var inte King speciellt överlycklig över, man skulle nog kunna sträcka sig så långt som att säga att han hatade den. Han hatade den så mycket att han 1997 skrev ett eget manus som han lät Mick Garris (Masters of Horror) regissera. Enligt King stämde denna mer överens med hans egna inre Shining bild … tyvärr så är denna inre bild helt åt helvete och filmen (eller tv serien) värdelös.

Kanal 9 satsar stort på mat-tv. 90 % av deras utbud har med mat att göra. En gång såg jag ngn slags deckare på kanal 9 men bara 1 minut. Jag blev så ställt att jag var tvungen att byta kanal, när jag sedan bytte tillbaka så var det mat-tv igen: ostron.