Tantglädje

När vi var och fikade idag så hjälpte jag tre gamla tanter med deras brickor. De kunde inte bära själva då trappan var för brant och deras ryggar späda. Jag ville först inte ingripa då jag var mitt uppe i ett rejält tårtbett (hallon) och min paus inte skulle vara så mycket längre. Men ändå, instinkten sade mig att det var det ända rätta. Så jag erbjöd dem min muskelkraft, lade till en skopa charm och log; allt detta med solglasögonen fortfarande på. Jag avslutade det hela med: hoppas ni får en trevlig fika nu.
Att hjälpa folk, speciellt gamla människor, är oftast väldigt uppskattat, även denna gång. Jag lyckades nämligen överhöra deras konversation (eller bitar av den): vilken trevlig man … han hjälpte oss med brickorna … ner för alla trappor … och så sa han: ha nu en trevlig fika.
Tack och lov att man har ett livligt pumpande hjärta och att det sitter på rätt ställe, så att man kan njuta fullt ut av stunder som den idag.

Såg om Hard Candy idag igen. Bra film med tveksamma motiv (de enda motiven för en riktigt bra film). Dessutom spännande, provocerande och tänkvärd. Brittisk antar jag (hoppas inte att jag har fel här …). Lite för snygg för sitt eget bästa, hade nog vunnit på att, bildmässigt sett, bantas ner lite.