Ögon i berget

The Hills Have Eyes 2 (2007) drar igång smått subtilt med att vi får bevittna en rätt grafisk förlossning. Skräckfilmens sista utpost: födelsen. Eller? Även The Texas Chainsaw Massacre, The Beginning inleddes med en nedkomst (som slutade med att vi fick se Leatherface som naken och skrynklig). Då kan man fråga sig om skräckfilmspubliken verkligen är redo för denna grovt hackade naturalism? Varför inte, så länge klientelet är väluppfostrade och seriösa ska det nog gå bra och skräckfilm handlar ju i grund och botten om att födas och dö (fast detta sista får nog stå för mig). Nåväl The Hills Have Eyes 2 var väl iaf lite bättre än originalet (The Hills Have Eyes 2, 1985) vars enda kvalitéer låg i att en hund hade flashbacks från den första filmen. Ok actionsplatter, rätt likt The Descent och Aliens, dock minus karaktärspsykologin.

Typiskt att Herzog slutar bloggar just när jag börjat läsa, senaste inlägget 28/5. Vad ska jag nu läsa? (Werner Herzog gets shot by LA sniper during interview)

Harmony Korine är äntligen på gång med en ny film, Mister Lonely. Ska bli kul att se! Handlar om Michael Jackson möter Marilyn Monroe, fast inte på riktigt alltså. Hoppas det är den där killen från Nip/Tuck som spelar Jackson.

Slutligen kan man fråga sig varför all denna vrede existerar? Svara med en vänlig tanke.

2 reaktioner till “Ögon i berget”

 1. Wes Craven kan när han vill, kolla bara in Last House on the Left (om du inte redan har sett den).
  Annars håller jag med dig om att Craven’s Hills Have Eyes rullar inte är så mycket att hänga i granen, Aja’s remake tycker jag dock är bland det bästa som kommit på senare tid.

 2. Ja! Håller med, kommer bli väldigt intressand och se Korine’s nya film.
  Är inte särskilt imponerad av the hills have eyes serien(inte ens dom gamla). Wes Craven kan bättre än så! Se bara inledningen till Scream, underbar:D
  Schysst blogg.

  //Max Marklund

  http://www.rewind-me.com

Kommentarer inaktiverade.