För kristna och barn

Lite Hitchcock (inte så lite förresten), Beverly Hills samt en knivsudd Fright Night (ni kommer väl ihåg Tom Holland’s vampyrrulle från 1985 där William Ragsdale misstänker att hans granne Chris Sarandon är en vampyr) och ni har årets bästa tonårsrysare: Disturbia. D.J. Caruso verkar ha haft jävligt kul när han gjort denna underhållande barnathriller med softa seriemördarelement. Inte ens de ruttnande liken skrämmer … men det gör ingenting! Disturbia har andra ambitioner, den vill återintroducera den sanna, banala, glädjen med att se på film. Och så länge man nöjer sig med dessa anspråkslösa anspråk så räcker det gott och väl. Hade jag varit 15 så hade jag älskat Disturbia!

Har tankat DVD’n med dokumentären Jesus Camp, om det kristna samfundets förädiska knep vad gäller att fiska in unga godtrogna själar. Den ska tydligen vara väldigt upprörande. Kristendomens dagar är räknade och vi räknar alla med. Höga starka röster som inte låter sig kuvas. Repetera: kom ihåg din konfirmation, kom ihåg din konfirmation, kom ihåg din konfirmation …