Glada överraskningar

Tiden går som bekant snabbt när man har roligt. På Gotland går den väldigt snabbt till och med. Jag har faktiskt ändå lyckats att klämma in lite filmer mellan jobbet och pubrundorna. Däremot så hinner jag inte reflektera över filmerna så värst mycket vilket känns väldigt tråkigt då några av dem nog hade blivit så mycket bättre med lite eftertanke.

De senaste veckorna i korthet:

 • Jag såg Transformers som den första biofilmen på Gotland i sommar. Hade hört både bra och dåligt om den vilket lämnade mig ganska öppen för nästan vad som helst. Tyvärr kunde känslan som befann sig i kroppen efter filmen närmast liknas vid besvikelse. Jag köper den genomtöntiga storyn och även en hel del av Michael Bays lama humor, men jag kan faktiskt inte förlåta att de otroligt snygga datorgenererade animationerna slarvas bort i de snabba klippen. Slow motion-scenerna, som annars nästan helt borde förbjudas inom film, fyllde faktiskt en bra funktion här. Helt klart en sevärd film på bio, men jag skulle inte rekommendera någon att se den.
 • Jag och flickvännen hann med en avstickare till landet för några veckor sedan och pga ett ihärdigt regn kunde vi beta av Proof, In Her Shoes, Invincible och halva The Family Stone. Proof var ungefär lika ointressant som jag misstänkte. In Her Shoes överraskade positivt, främst Cameron Diaz. Invincible var en Rock Star i amerikansk fotbollstappning. Mark Wahlberg är perfekt i sådana roller, men den verkliga historien om Vince Papale är betydligt mer fascinerande än filmen i sig. The Family Stone var inte underhållande nog att hålla mig vaken in på småtimmarna.
 • Vi hyrde Blood Diamond häromdagen. Otroligt intensiv och tät film med en Leonardo DiCaprio i toppform. Edward Zwick bjuder på ett extremt engagerande filmberättande och jag kommer inte att se på diamanter på samma sätt i framtiden.
 • Snubblade över Stuck on You på TV i fredags. Blev även här glatt överraskad. Jag och bröderna Farrelly drar sällan jämt så att se en ganska återhållen komedi (utan för mycket visuella smaklösheter) från dem gjorde mig glad. Matt Damon var riktigt bra som den töntiga delen av tvillingarna.
 • Jag är helt fast på Filmspottings fantastiska Podcast. Adam och Sam är vältaliga, kunniga och underhållande. Deras entimmesprogram varje fredag är numer något som jag ser framemot hela veckan. Det absolut hetaste tipset i filmväg just nu.
 • Publicerat av

  Oskar Dahlbom

  Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.

  En kommentar till “Glada överraskningar”

  1. Mycket bra smak vad det gäller kommentarerna på filmerna (Transformers, Blood Diamond). Kolla gärna in min blogg för recensioner på dels dessa filmer men även många fler.

   Tack!

  Kommentarer inaktiverade.