Gott och blandat

Om man vid en eventuell promenad råkar komma upp i takt med en annan individ, eller vice versa, kan man välja att uppehålla takten och göra sällskap en längre bit. Det blir då som om man kände varandra. Ditt, motvilliga, sällskap kommer att göra sitt bästa för att slita sig, vilket är fullt naturligt, kom då ihåg att stå emot så lång tid som det krävs; du kommer att belönas.

Kör igång ett litet Cassavetes race här hemma i soffan, ska försöka se allt han gjort bortsett från Love Streams och Gloria. Ska bli kul att se om och omvärdera dem. På senare år har jag mest sett på sonen, Nicks, filmer (She’s so Lovely, Dagboken, Alpha Dog) och lite grann glömt bort farsan. Återkommer med recensioner. Efter Cassavetes har jag tänkt att beta av Hitchcock, sedan Allen. Det är lätt att glömma bort ens gamla favoriter när det kommer så mycket ny bra film, man måste fanimej anstränga sig lite.

Senaste Halloween trailern ligger nu uppe (här), det ser fortfarande mycket bra ut. Slutet av augusti alltså. Du kan hitta mig längst fram, iklädd svart t-shirt med neongrön text: I know you’re looking, rosa gelestuvade spikes och en köttkniv (av gummi såklart) i handen. Kom gärna fram och prata lite med mig.

Det här kanske är gammal skåpmat men Clive Barker skriver tydligen manus till den kommande Hellraiser filmen, en remake av originalet. Han verkar rätt positiv till det hela, vilket bör göra honom till den enda. Skälet verkar i första hand vara att föregå sämre författare än honom själv, han verkar alltså tämligen övertygad om att en remake kommer i vilket fall som helst alltså. Stackars Clive … han får i alla fall slå in den sista spiken i Pinheads vitblaskiga skalle. Synd bara att det sker efter ett tiotal högst mediokra uppföljare.
Jag kommer ihåg när jag var 15 år gammal och desperat på jakt efter en oklippt version av Hellraiser 2. När jag äntligen fick tag på den började det ryktas om en förlängd version av den oklippta och då var jakten igång igen … idag är allt så enkelt. Läs Barkers egna ord här.