Tarnation

Jonathan Caouettes Tarnation var dagens filmtips, lite väl senkommet kanske (går just nu på svt) men har ni missat den så spring och hyr eller något. Den är så fin och hemsk i all sin snårighet, det är en aldrig sinande ström av bilder vi får ta del av: super 8, video, stillbilder. Samt långa monologer, guidande voice overs och knastriga ljudupptagningar. Materialet är av ett sådant slag att man tvingas till att kapitulera, även om klippningen och estetiken känns otoligt daterad, det är väldigt mycket Richard Kern och Lydia Lunch över det hela. Hade inte historien som berättats hållit så hög kvalitet hade man tröttnat snabbt. Men som det är nu så fungerar det. Klippt på Final Cut och ett utmärkt exempel på att film inte behöver kosta mycket pengar samt att dokumentärgenren är den enda av bestående genres. Ett fint stycke liv. 200 dollar. En barndom och en uppväxt som griper tag i en och som gjorde Jonathan Caouette till ett rätt stort namn inom en viss tid av filmhistorien. Och att han fortfarande har kontakt med sin mamma. Ok, jag ska inte tjata mer, hyr eller köp. Fungerar nog bäst tillsammans med valfri bok av J.T LeRoy.