Tips inför helgen

Rätt var det är så ställer man sig frågan: men finns det inga andra bloggar som du läser förutom din egen? Jo, om man bortser från ett par fiendebloggar (vilkas namn jag inte längre vågar nämna) så finns det en. Fler än så blir det inte, jag har verkligen försökt men blir snabbt varse om att andras personliga åsikter och betraktelser nästan aldrig överskrider gränsen för vad som får antas vara intressant och smakfullt.

Den Italienska Filmfestivalen i Stockholm verkar ta film på allvar och visar inte bara en massa Fellini utan även Massimo Dallamano, Bava, Argento och Pupi Avati. Känns som ett stort erkännande, samtidigt som det känns lite konstigt (och tråkigt) att ens småobskyra favoriter nu kommer att blåsas upp på en vägg bara ett stenkast från Stureplan. Kan rekommendera Cat o’ Nine Tales, Bay of Blood och House with the Laughing Windows.