Frostbiten

Jag drog mig verkligen för att se Anders Bankes Frostbiten. Delvis för att vampyrfilmer på svenska bara känns … jättefel, men också för att en gammal kompis till mig (Daniel Ojanlatva) skrivit manus till den. Men när jag nu till slut fick tummen ur så är det med ett ljudligt ”plopp” samt ett: jamen det här var ju inte så jävla dåligt. Jag skulle nog vilja säga att det är det bästa jag sett på svenska sedan Farväl Falkenberg. Frostbiten klarar med råge balansen mellan komedi och skräck, den är knappast skrämmande men imponerar ändå bra med hyfsat vågat gore och överlag bra effekter. Spelet känns emellanåt rätt studentikost, men det beror nog mest på att karaktärerna i sig inte har något djup och detta är någonting som borde tänkas på till nästa film Daniel, nästa skräckfilm det vill säga för du har verkligen gåvan! Obs, pluspoäng till den snygga inledningen som gav filmen en cool internationell look och borgar för framgång utomlands, Frostbiten , eller Frostbitten, har ju redan fått rätt mycket reklam på Bloody Disgusting.