Interview

Interview av Steve Buscemi var väl ungefär som väntat om man bortser från att Buscemi själv inte riktigt passade in i rollen som ärrad krikskorrespondent och att Sienna Miller övertygade något otroligt som bortskämd såpasuperstar. Vart har hon hållit hus tidigare? Storyn är ju annars den samma som i den mördade Theo Van Goghs film med samma titel: Buscemi får i uppdrag att intervua Miller. Då han är van vid en helt annan sorts skriverier och ser sig som för mer vad gäller ytliga kändisporträtt struntar han helt enkelt i att förbereda sig innan det första mötet dem båda emellan. Hon å andra sidan kommer en timma försent och tar för givet att han vet allt om henne. Konflikt. Intervjun fortsätter efter många om och men hemma hos henne och blir till ett slags spel dem båda emellan, en maktkamp med många vändningar.

Interview har bra dialog, bra skådespelare och … en sjysst speltid. Däremot så dras den med de begränsningar som kammarspel av den här sorten alltid lider av, det blir aningens teatralt och krystat. Även rätt banalt från och till, men detta kanske jag förväxlar med realism … Interview är bra men inte alls lika bra som Buscemis förra Lonesome Jim, där har vi en klassiker.