Mingel från Guldbaggegalan

Film.nu:s Jonas Appelberg (text) och Esbjörn Guwallius (foto) har träffat nominerade och gäster inför Guldbaggegalan.

Youssef Skhayri
Youssef och Samir Skhayri ser fram emot en kul kväll och hoppas på att Youssefs medspelare från Ett Öga Rött, Hassan Brijany, vinner pris för årets manliga biroll.

Nicolaj Schröder - Hata Göteborg.
Nicolaj Schröder, nominerad för bästa manliga biroll för sin insats i Hata Göteborg, tycker att Arn borde få ett pris och han säger att det känns härligt att svensk film visar musklerna med en så stor produktion. På frågan om han vill tipsa om en favoritfilm, genom tiderna, så säger han Lars von Triers film Dogville. En film som var mycket bättre än vad han hade trott innan han såg den.

Michael Segerström
Michael Segerström (Darling) hoppas att han kommer hem som vinnare i kategorin bästa manliga huvudroll, men om inte han själv tar hem priset så ser han gärna att Jonas Karlsson gör det i hans ställe.

Sofia Ledarp
Sofia Ledarp, nominerad till bästa kvinnliga huvudroll för rollen som Lena i filmen Den Man Älskar, har svårt att bestämma sig för en favorit i kvällens gala. Så att istället för att trampa på några tår så tipsar hon om John Cassavetes film Gloria som hon gillar väldigt mycket.

Michelle Meadows
Allas våran Darling, Michelle Meadows, tycker att Leo är en väldigt bra film, men erkänner att hon faktiskt inte sett alla nominerade filmer. Hon svarar på sin egen fråga att hennes favoritfärg visst är rosa. Nominerad till bästa kvinnliga skådespelerska för Darling.

Familjen Fares.
Familjen Fares. Josef Fares är nominerad för Leo.

Jonas Karlsson
Jonas Karlsson är nominerad som bästa manliga skådespelare för Den man älskar.

Roy Andersson
Roy Andersson är nominerad för bästa regi för Du levande.

Sara Sommerfeld och Andreas Wilson
Sara Sommerfeld och Andreas Wilson.

Pernilla August
Pernilla August.

Michael Bindefeldt och Nyamko Sabuni.
Michael Bindefeldt och Nyamko Sabuni.

Gösta Ekman.
Gösta Ekman.