Tänk på detta när du mumsar på ditt påskägg

Vad tänkte Neil LaBute på när han dagligen gick till jobbet och bit för bit förstörde en kultfilms goda rykte? Kanske var det pengar, mamma eller … ja eller vadå?! Man angriper inte filmer som redan är av världsklass. Ok för att man ser det som en kul grej att remejka alla dessa asiatiska spökfilmer, det har jag inga problem med. Men när man tar sig an en klassiker som tex. Psycho (Gus van Sants märkliga remake) så står frågetecknena som spön i backen. Eller som i fallet Wicker Man … Neil LaBute såg det som en kul grej att gestalta filmen på nytt med Nic Cage i huvudrollen. Ett stooort misstag. Det fungerar inte alls. Eller det fungerar fast på fel sätt, det blir otroligt roligt och pinsamt, kolla bara in detta:

http://www.youtube.com/watch?v=_avoePDDj9A

Så sorgligt. LaBute är, eller var, faktiskt en av mina favoritregissörer, med filmer bakom sig som In the Company of Men och Förvandlingen så trodde jag verkligen mer om honom. Jag hade fel … Alexandre Aja står med The Hills Have Eyes kvar på toppen som den ende som hitills lyckats med att förbättra ett kvalitativt original.