The zzzzeye …

Känns smärtsamt att se två personer man respekterat så mycket sjunka så lågt, tappa all självkänsla och på köpet förstöra en ok films goda rykte. Jag pratar om Xavier Palud / David Moreau och deras film … The Eye. Originalet av Pang bröderna var alltså ok, varken mer eller mindre, så varför lägga ner energi på en remake? Det räcker ju liksom inte med att man gör den på ett asiatiskt ursprung, man måste ju tillföra något också. I det här fallet tror man att Jessica Alba ska verka som just detta något. Hon spelar en blind tjej som genomgår en ögonoperation och får tillbaka synen, dessvärre ser hon inte bara vad vi vanliga människor ser (ostbågar, tekoppar, folköl) utan även spöken, halvdöda idioter och annat pack. Det fullkomligen myllrar, väller över, av alla dessa gengångare. Sååå tråkigt och har man sett originalet så blir det bara ännu tråååkigare. Det ska dock tilläggas att Alba som blind ger en del skratt, hon är riktigt rolig då hon svingar sin blindkäpp likt ett litet barn svingar en katt i svansen; hela tiden med ett dumt leende på läpparna och huvudet vaggandes som en papegoja. Alba har aldrig presterat någonting av värde, hon är alltid dålig. I The Eye är hon så blek att man knappt ser henne, man söker efter en huvudrollsinnehavare men får 90 minuter statist. Näe, det är verkligen inte en bra skräckfilm man kollar på då det mest spekulativa är att tv:n alba köper är en gammal klumptv och inte en platt.

Dagens djur: gris (och det var verkligen på tiden!)