Grisfilmen

Det finns filmer man blir förvånad över att man aldrig hört talas om, få sådana. Jag anser mig nämligen vara något av en cineast, jag mästrar och beter mig som om morgondagen redan var kommen eller som om jag inte fick smaka bröstmjölk förrän i vuxen ålder. Det är ett problem som jag måste leva med och som blir lite lättare att hantera vid upptäckandet av små vansinniga obskyriteter såsom ”The Pig Fucking Movie”. Blev tippsad om denna av en kort facebook bekantskap. Han /hon länkade stämplat i blod till en nedladdningssida där ”The Pig Fucking Movie” fanns att ta hem för isolerad beskådning, ty denna ser man på allena och inte på något annat sätt. Trots urusel kvalitet så kollade jag klart på filmen. Jag tänkte tillbaka på det tidiga 90-talet och sunkiga avmagnetiserade kassetter med tyskt gore och svensk indie som ”Elaka Rune och Sune”. Och vilken upplevelse det blev. Kort: The Pig Fucking Movie aka Vases de Noces akaOne Man and his Pig aka The Wedding Through handlar om en ensam bonde besatt av sin gris, de lever i samförstånd och älskar varandra. Vad de gör är inte relevant det är vad vi får se som spelar ngn roll: mannen som springer runt, runt sin gård på jakt efter grisen. Mannen som går på toaletten och dricker sitt urin. Mannen som skaffar barn med sin gris och slutligen begraver sig tillsammans med den. En mycket märklig film alltså. Men bra! Jag ger den nog 4 getingar av fem. Eller tummen upp.

Dagens djur: gris.