Två viktiga titlar att lägga på minnet

Nu snackar vi extramaterial alltså! 7e Oktober släpps Rob Zombies Halloween i en 3-disk version. Man får allt det där gamla vanliga (ni vet, kommentarer från regissör till bomkille, alternativa slut, bloopers) och lite till. I det här fallet är det det där lilla extra som legitimerar ett köp: en bakomfilm på fem timmar! Det är tamigfan den längsta av detta slag jag någonsin hört talas om och ni som sett motsvarigheten på Devil’s Rejects dubbeldisken vet att Zombie kan det där med bakom filmer. Men fem timmar … otroligt intressant.

Återigen, kolla in Jon Polls urcharmiga Charlie Bartlett. Jag vet att jag rekommenderat den tidigare men efter att ha läst ett nonchalant övertramp på weird science så känner jag mig bara tvungen att försvara den. Det är inte bara ännu en ungdomsfilm. Det är en film som vågar vara mer än bara en skolfilm och den borde kunna påverka på samma sätt som Breakfast Club gjorde då (fast å andra sidan var det på den tiden då filmer fortfarande kunde göra en skillnad …) Historien om rikemanssonen Charlie som diagnostiseras med ADHD och börjar sälja sin medicin till sina klasskamrater för att bli populär exploderar i ens hjärta och det på ett bra sätt. Man glömmer bort all ljummen skit man svalt de senaste månaderna och kopplar av. Som om Hal Hartley råkat ut för en olycka, tappat minnet och till slut gjort ännu en film. Så bra är den!

2 reaktioner till “Två viktiga titlar att lägga på minnet”

  1. Jaaaa!
    Mera ADHD filmer vill vi ha. Någon som har koll på om det finns en sammanställning över alla dampiga filmer förresten?

Kommentarer inaktiverade.