Stormares elaka tvillingbror

Det är när man läser om att Peter Stormare riskerar att ”prisas” på Montreal World Film Festival som man börjar fundera över vem han egentligen är och om det finns två av honom; en elak och en god. Hur kan man annars förklara kontrasten mellan karaktären i Varg och den i Insanitarium. Det är liksom två olika skådespelare. Personligen föredrar jag klart Dr. Gianetti i Insanitarium framför Klemens i Varg. Som Dr. Gianetti är Stormare perfekt, det är ett koncentrat av alla galenpannor han tidigare spelat, herregud karln driver ett mentalsjukhus så ni förstår ju!
I Insanitarium har Stormare tagit fram en helt ny drog som han testar på sina patienter. Det är tänkt att den skall bota dem … drogen slår självklart bakut och gör de intagna till kannibaler. Men detta är egentligen inte väsentligt, vad som däremot tåls att nämna är Stormares otaliga övertramp under filmens knappa 80 minuter. Han våldtar sina kollegor (som visserligen njuter av det), knarkar sin egen drog, misshandlar och mördar. Allt medans den där rösten bara kör på och på och på. Visst har man sett det en miljon gr och visst är Insanitarium en värdelös film. Men Stormare! Kan inte mannen få en egen dokusåpa snart.

[youtube pgGu3NxnHBI]