Trams förklätt i en bra films kostym

Russel Crowe är amerikas sämsta skådespelare.

När man går igenom en välkänd amerikansk skådespelares meritlista så hittar man oftast ett par guldkorn, oavsett vilken skådis det gäller.
Exempel:
1. Jim Carrey i Eternal Sunshine of the spotless mind.
2. Adam Sandler i Punch-Drunk Love.
3. Hugh Jackman i The Fountain.

Men har Russel Crowe en likvärdig titel i sitt CV?
Många människor skulle förmodligen säga att den (enligt imdb) sextiofjärde bästa filmen i världshistorien, L.A. Confidential, är en sådan titel. Men efter att ha haft missnöjet att se den igår så kan jag inte annat än att tala emot det idiotiska uttalandet.

L.A. Confidential (hädanefter LAC) har förutom Crowe en gedigen rollista med bl.a. Kim Basinger, Danny DeVito och Kevin Spacey. Med dessa skådespelare bör man kunna åstadkommma något roligt. Men det misslyckas Curtin Hanson med totalt.
Jerry Goldsmith’s musik låter mig inte tänka själv, klippningen likaså, speciellt i en liten sekvens där alla frågetecken rätas ut med hjälp av en liten patetisk dubbelexponering. Dialogen är den sista försäkringen om att absolut ingen, inte ens kattkräket som sover i TV-soffan ska kunna missförstå någonting.

LAC är ett utmärkt exempel på när en regissör eller ett filmbolag behandlar sin publik som varelser utan förmåga att tänka, känna och reflektera.

Dessutom är Guy Pearce lika löjlig som Russel Crowe i denna ”seriösa” buddy cop-film, som trots vad folk säger är minst lika intetsägande som Rush Hour 1, Rush Hour 2 och Rush Hour 3.

Publicerat av

4 reaktioner till “Trams förklätt i en bra films kostym”

 1. Det jag menar är att det säkerligen finns en anledning till varför jag inte vet vem som har gjort Romper Stomper, trots att jag anser mig vara skapligt påläst inom ämnet film.

  Dessutom så tycker jag att det är fullkomligt rättvist att tveka på en regissörs kompetens, när han väljer att ”casta” Russel Crowe.

  Jag vet inte riktigt vad du menar med sätta ”känns” inom citationstecken, men det kanske inte hör hit.

 2. ”Men av någon anledning så känns det inte som om Romper Stomper är lika bra som t.ex. Punch-Drunk Love, även fast den med all säkerhet är en bra film.”

  Det ”känns” alltså inte som det är en lika bra film. Hahaha. Idiot.

 3. Romper Stomper har jag faktiskt inte sett än, dumt av mig att spotta ut mina åsikter utan att veta vad jag talar om.
  Men av någon anledning så känns det inte som om Romper Stomper är lika bra som t.ex. Punch-Drunk Love, även fast den med all säkerhet är en bra film.
  Men bara för du är den första som kommenterar på min blogg så lovar jag dig dyrt och heligt att jag ska se Romper Stomper inom en snar framtid.

 4. jag skulle nog vilja säga att romper stomper är russels guldkorn.

Kommentarer inaktiverade.